ÇAĞRI MERKEZİ
Ev Yapımı ile Fabrikasyon Ürün Arasındaki Fark Nedir?
Ev Yapımı ile Fabrikasyon Ürün Arasındaki Fark Nedir?

Üretim Süreci

  • Ev yapımı üretim, küçük partiler halinde, düşük ısıda, yavaş ve kontrollü şekilde yapılır. Bu yöntem besin değerlerini korur ve ürüne karakteristik bir tat kazandırır.

  • Fabrikasyon üretim, yüksek ısıda ve hızlı işlemlerle gerçekleştirilir. Bu durum vitamin ve enzimlerin kaybına neden olabilir. Ayrıca üretim hattı bir standartta çalıştığı için ürünlerin doğal çeşitliliği ortadan kalkar.

3. Lezzet ve Aroma

  • Ev yapımı ürünler, mevsimsel farklılıklardan etkilenebilir; bu da her partinin kendine özgü bir lezzeti olmasını sağlar. Tat daha doğal ve yoğundur.

  • Fabrikasyon ürünler ise her zaman aynı tatta olması için standartlaştırılır. Bu da gerçek meyve/sebze aromasının yerini yapay lezzet vericilere bırakmasına neden olabilir.

4. Sağlık Etkileri

  • Ev yapımı ürünler, katkısız ve doğal oldukları için alerji riski düşüktür, bağışıklık sistemine zarar vermez, uzun vadede daha sağlıklıdır.

  • Fabrikasyon ürünlerdeki bazı katkı maddeleri (özellikle sodyum benzoat, monosodyum glutamat vb.) zamanla vücutta birikebilir ve çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir.

5. Raf Ömrü ve Saklama

  • Ev yapımı ürünler, doğal yöntemlerle hazırlandığı için daha kısa sürede tüketilmelidir ve doğru koşullarda saklanması gerekir.

  • Fabrikasyon ürünler, uzun süre bozulmadan dayanabilir çünkü içeriğindeki koruyucular bu amaçla eklenmiştir.